Montezemolo hodlá zvýšit svou angažovanost v F1: Mattiaccimu pomůžeme

di Montezemolo, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari, Luca Di Montezemolo uvedl, že se více zapojí do chodu týmu Formule 1, aby tak pomohl novému šéfovi, Marcovi Mattiaccimu.

Po odchodu Stefana Domenicaliho se vedení Ferrari ujal Marco Mattiacci, úspěšný manažer, který byl poslední čtyři roky výkonným ředitelem značky v Severní Americe. Podle Montezemola je Mattiacci tím správným mužem, kterého potřebují a osobně mu bude pomáhat.

"Pomohu mu, udělám to jako v minulosti: budu se ve Formuli 1 více angažovat a strávím s ní více času. Jsem první, kdo nyní není spokojen, ale nebojte, pustím se do toho: Mattiacci je správnou volbou a vrátíme se na vítězné příčky," uvedl Montezemolo pro Gazetta dello Sport.

"Rozhodl jsem se pro mladého manažera, ve kterého hodně věřím a osobu z rodiny Ferrari, čímž se zabránilo nutnosti chodit po světě a hledat žoldáka. Dívejme se kupředu: musíme všichni vyhrnout rukávy, abychom byli opět konkurenceschopní," vysvětluje svou volbu.

Podle jeho slov je zdůrazňování toho, že Mattiacci nemá technické znalosti zbytečné a nespravedlivé, vybral jej prý navíc po dohodě s výkonným ředitelem Fiatu Sergiem Marchionnem. "Máme spoustu talentovaných lidí s kvalitami a schopnostmi a máme spoustu techniků, od kterých nyní očekávám okamžitou reakci," komentuje situaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy