Strategie jsou slabinou Williamsu, silnou stránkou motor Mercedes - výhoda se ale snižuje

Pirelli | foto: Pirelli

Valtteri Bottas hovoří o silných a slabých stránkách Williamsu. Pohonné jednotky Mercedesu jim poskytují výhodu, v Malajsii a v Bahrajnu ale už takový náskok neměly.

I když Williamsy předváděly v předsezónních testech a v kvalifikacích dobré výkony, v závodech toho zatím moc nepředvedly - nejlepším výsledkem je páté místo Bottase z Austrálie a dvě sedmá místa Felipeho Massy z posledních dvou podniků.

"Neděle pro nás nebyly naprostým úspěchem. Některé věci, jako strategie, způsobily, že jsme zaostali za očekáváními. Opravdu si ale myslíme, že dobré výsledky získáme - snad k tomu dojde co nejdříve," popisuje Bottas pro finskou televizi.

Souhlasí s tím, že motory Mercedesu přispívají k jejich mnohem lepší formě než v minulém roce. Renault a Ferrari se ale dotahují: "Obzvlášť v Melbourne jsme cítili, že motor byl rozhodně výhodou. Rozdíly byly na druhou stranu v Malajsii a v Bahrajnu menší, protože ostatní po celou dobu vyvíjejí."

Jednou charakteristických vlastností Williamsu FW36 jsou vysoké maximální rychlosti, které pravidelně dosahuje na rovinkách. "To ale na druhou stranu odráží slabinu našeho vozu. Možná máme o něco nižší odpor než ostatní, ale to je dáno tím, že máme zároveň nižší přítlak. To, co na rovinkách získáme, někdy ztrácíme v zatáčkách," přiznává Bottas.

Williams je kvůli tomu nejhorším ze zákaznických týmů Mercedesu - v šampionátu je až šestý, zatímco Force India okupuje druhou příčku a McLaren třetí.


Valtteri Bottas v Bahrajnu (foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy