Rozdílné názory u Williamsu: Massa si za svým rozhodnutím neuposlechnout příkazy stojí

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams se raduje - oba vozy v Malajsii získaly body, což se stalo naposledy před dvěma lety. Čeká je však jednání, aby se vyjasnilo dění ze závěru závodu, kdy Felipe Massa dostal instrukci pustit před sebe Valtteriho Bottase, ale rozhodl se neuposlechnout.

Felipe Massa si podobných situací ve Ferrari zažil několik, tentokrát však zareagoval po svém. Když se ve sluchátkách ozvalo jemu povědomé: "Valtteri je rychlejší než ty," mohlo mu to znít jako deja-vu. Tentokrát však tým neposlechl. A za rozhodnutím nepustit svého týmového kolegu před sebe si stojí.

"Nebylo to tak jasné. Slyšel jsem všechno, ale výsledek nebyl jasný. To, co jsem udělal bylo správné. Snažím se pro tým udělat to nejlepší a to je nejdůležitější. Jsem si jistý, že výsledek by se nezměnil, kdybych ho pustil. Podle mého názoru jsem se rozhodl správně. Dělám co můžu, abych týmu pomohl a poskytuji své zkušenosti. Tým mě respektuje a to ukázali i po závodě. Nemám problém a to, co se dnes stalo jsem nečekal, ale nakonec to bylo v pořádku," hájí se Brazilec.

Williams se snažil dát šanci Valtterimu Bottasovi zabojovat o šesté místo s Jensonem Buttonem a názory na to, zda to Fin mohl dokázat se různí. Massa se domnívá, že ani na čerstvějších pneumatikách by to Bottas nezvládl a proto si řekl, že mu pozici zadarmo nedaruje.

Nicméně Valtteri Bottas nesouhlasí a domnívá se, že tam byla možnost získat ještě více bodů a hodlá vše řádně prodiskutovat. Také Rod Nelson, který zatím v roli vedoucího inženýra zastupuje Roba Smedleyho (ten nastoupí až příští týden), věří, že by tam šance byla.


Časy poslušného Felipeho Massy jsou pryč (foto: Williams F1 Team)

"On (Massa) neudělal to, co bychom preferovali, aby udělal. Musíte chápat, že se snažíme o maximální zisk bodů v poháru konstruktérů. Felipův motor byl hodně zahřátý a obávali jsme se toho. Valtteri měl čerstvější pneumatiky a rozhodně novější než Jenson. Mysleli jsme, že by bylo dobré dát mu šanci Jensona předjet a pokud by to nezvládl, za dvě, tři kola bychom pořadí opět prohodili a všichni by byli spokojeni."

"O nic nejde, každý tým to dělá. Nejsou to příkazy, je to strategické rozhodnutí založené na výkonu vozů," komentuje situaci Nelson. Dodává, že to nemá co dočinění s preferencí jezdců a že u Williamsu neexistuje status jedničky či dvojky týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy