Michelin sází na měkčí směsi

Renault | foto: Lotus F1 Team

Francouzský výrobce chce i v Německu zopakovat skvělé vítězství z Monaka.

Na Nürburgringu se závodí od roku 1920. Po velké přestavbě na stávajícím okruhu vyhrál poprvé v roce 1984 Alain Prost s McLarenem a pneumatikami Michelin. Loni zde zvítězil Ralf Schumacher a Pole position získal Kimi Raikkonen. Oba s pneumatikami Michelin. Francouzský výrobce má tedy na co navazovat a těší se na výzvy tohoto německého okruhu.

„Známe okruh dobře a v minulosti jsme zde slavili několik úspěchů,“ říká Pierre Dupasquier, šéf Michelin Motorsport. Okruh je rozmanitý a je tvořen rychlými, středními a i pomalými zatáčkami, takže se musí pneumatikáři vyrovnat s různými požadavky na své produkty. Změny počasí sehrávají dle Dupasquiera také velmi výraznou roli, „ale víme co potřebujeme udělat pro to, abychom uspěli,“ dodává Francouz.

„Michelin připraví tři suché směsi z měkčího spektra výrobního programu, protože Nürburgring nemá příliš abrazivní povrch. Okruh bych nazval rovnoměrným. Námaha na přední a zadní pneumatiky se během jednoho kola vzájemně redukuje, takže se pneumatiky opotřebovávají rovnoměrně,“ dodává Pascal Vasselon, manažer přípravy francouzského dodavatele.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy