Räikkönen vidí pokrok, spokojen však není ani jeden z pilotů Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

I přes pozitivní pátek nejsou piloti Ferrari příliš spokojeni. Kimi Räikkönen i Fernando Alonso uvedli, že je třeba dalšího zlepšení.

Kimi Räikkönen byl v obou pátečních trénincích na Velkou cenu Malajsie druhým nejrychlejším pilotem a s vozem je prý spokojenější než v Austrálii.

"Byl to rozhodně pozitivní den a oproti pátku v Melbourne jsem měl z vozu mnohem lepší pocit. Byl jsem si s F14 T jistější a i když jsme dnes neměli žádný problém, stále máme před sebou kus práce," a dodal, že se dnes zaměřovali především na nastavení a otestování jednotlivých sad pneumatik. 

"Ovládání vozu bylo dobré, i když jsme zjistili, že v závodě budeme muset dávat pozor na opotřebení pneumatik, které je zde opravdu vysoké. Teď zanalyzujeme data a zkusíme zjistit, jak se ještě zlepšit," uvedl Fin.

Také Fernando Alonso se nechal slyšet, že se stále ještě učí a zjišťují nové věci a z pátečních výkonů si příliš hlavu nedělá.

"Každý se soustředí na svůj program a uvidíme, jak to bude vypadat v sobotu a v neděli. Dnes šlo vše dobře, žádné problémy se spolehlivostí a odjeli jsme dobrý počet kol, abychom pochopili chování pneumatik, které zde budou klíčovým faktorem kvůli vysokým teplotám. Jediná věc, kterou si můžeme být jistí je to, že musíme všechno vyladit k dokonalosti," uvedl Španěl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy