Vettel nadává na zvuk nových motorů, Button vzkazuje: Komu se to nelíbí, ať závodí jinde

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Nové šestiválcové turbo motory byly po závodě v Austrálii kvůli jejich tichosti velkým tématem. Nyní se k nespokojeným fanouškům přidal také čtyřnásobný mistr světa. Sebastian Vettel má totiž ohledně zvuku nové éry jasno. A rozhodně není fanouškem.

"Je to na ho... To je můj názor a myslím, že i většiny fanoušků. Podle mě F1 musí být skvělá a zvuk je jednou z důležitých součástí. Nepamatuji si toho z dětství mnoho, ale když mi bylo šest a já se šel podívat na okruh během tréninků, pamatuji si ten zvuk. Ten rachot a vibrace, když se vozy rozjely na trať. Je strašná škoda, že to nyní už není," uvedl Vettel.

Ostatní piloti se však nové éry zastávají. "Pamatuji si přechod z desetiválců na osmiválce - tehdy se objevovaly podobné titulky a po pár měsících na to každý zapomněl. Nemyslím, že je to velký problém," domnívá se Kamuj Kobajaši a dodává, že pro něj jako jezdce je to náročnější, takže je spokojen.

"V dnešní době je populární kritizovat Formuli 1. Stále se objevují nové technologie a všechny ty novinky se objevily při mém prvním roce, takže bych řekl, že je to zajímavé. Stále je zde rychlost a pořád se bude zrychlovat. Zatím je ještě brzy na to dělat závěry," hodnotí novou éru Daniil Kvjat.

Podle vítěze úvodního závodu Nica Rosberga byla změna zapotřebí. A například Jenson Button se nechal slyšet, že pokud se to někomu nelíbí, má jít závodit do jiné série. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy