Alonso: Budeme silnější, máme potenciál na lepší výsledky

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso stále věří, že mu Ferrari může poskytnout vítězný vůz, i když letošní sezona nezačala nejlepším výsledkem.

Fernando Alonso v otevíracím závodě sezony v Austrálii skončil na čtvrtém místě, relativně daleko za vítězným Rosbergovým Mercedesem. Ferrari hned na úvod bojovalo se závodním tempem a stále nedokáže získat před soupeři náskok, jak tomu bylo za éry Michaela Schumachera.

Přesto si Alonso myslí, že v roku 2014 by se u Ferrari neměly opakovat potíže, jako v posledních letech a věří, že už následující Velka cena Malajsie dopadne pro tým z Maranella lépe.

„Máme na víc, než jsme předvedli v Melbourne. Teď bychom měli ukázat všechno, co umíme a absolvovat lepší víkend,“ vyhlásil Alonso. „Chápeme, že se musíme zlepšit, ale ani to nemusí stačit, zvlášť když Mercedesy vypadají být velmi silné. Ale my máme potenciál a náš tým má vše potřebné pro to, aby odvedl velmi dobrou práci.“

„Jsme silní a budeme lepší, jsem si tím jist. Vím, že jsme v úvodu posledních sezon nebyli dobří a zdá se, že to letos bude stejné, ale teď platí jiná pravidla, každý má své tempo vývoje vozů, takže naděje tady stále je.“

Největší slabinou se v porovnání s Mercedesem jeví pohonná jednotka, Alonso tvrdí, že vylepšení v mnoha oblastech ještě přijdou.

„Nevím, co bych řekl. Zda se jedná o aerodynamiku, výkon, nebo cokoliv, co nám schází, musíme přemýšlet a najít něco, co nám pomůže dosáhnout lepších výsledků. Pracujeme na tom, víme, že se musíme zlepšit ve všech oblastech, v některých víc, než v těch ostatních, vývoj prostě nezastavíme.


Ferrari má potenciál na víc, než předvedlo v Melbourne (foto: Scuderia Ferrari)

Je pravda, že v posledních letech jsme se snažili doběhnout krok v aerodynamice, která je nevyzpytatelná. Někdy v aerodynamickém tunelu přijdete na drobnost, která znamená desetinu sekundy, jindy čtyři desetiny sekundy.

Něco podobného se může letos stát u pohonné jednotky. Přes všechny problémy, o kterých jsem mluvil, jsem v posledních čtyřech letech bojoval třikrát o mistra světa do posledního závodu sezony. Letos to nebude jiné, budu tvrdě bojovat,“ dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy