Villeneuve: Alonso se pokusí psychicky zlomit Räikkönena

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle Jacquese Villeneuva chce být Alonso za každou cenu lepší než Räikkönen, aby sjednotil tým kolem sebe.

Před začátkem sezony se mnoho lidí pokusilo odhadnout poměr sil mezi jezdci Ferrari. V Austrálii byl Fernando Alonso lepší než Kimi Räikkönen v kvalifikaci i v závodě. Jacques Villeneuve se domnívá, že se španělský jezdec pokusí Kimiho psychicky zlomit. 

Jacques Villeneuve uvádí: „Fernandův plán je jasný – být lepší než Kimi za každou cenu. V průběhu testování oba jezdci spokojeně spolupracovali a v Melbourne ukázal Fernando svoje schopnosti. V prvních třech závodech se pokusí Fernando psychicky složit Kimiho a soustředit tým kolem sebe.

Kimi není až tak ledový muž, jak se navenek zdá. Pověst „Icemana“ si udržuje jen proto, aby měl lidi dál od sebe, ale tak jako každého jiného, také jeho mrzí špatné výsledky. Nemyslím si ale, že by se Kimiho fanoušci měli znepokojovat.

V roce 2007 se také objevily problémy s ovládáním jeho monopostu a nakonec se stal mistrem světa. Myslím si, že změny pravidel hrají Kimimu do not. V kvalifikaci se může Fernando ukazovat lépe, ale letos to nebude až tak důležité.“

Jacques Villeneuve se zmínil i o boji mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem. „Oni vědí, že jejich vozy jsou dost rychlé na to, aby získali titul. Lewis má mírnou převahu, ví se lépe srovnat s tlakem, který přináší boj o titul. Ale Nico má hlad po úspěchu. Oba jsou rychlí, takže nakonec zvítězí ten, kdo bude skutečně rychlejší.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy