Button: McLareny nejsou nejrychlejší, ale nejspolehlivější

McLaren | foto: McLaren

Mistr světa z roku 2009 Jenson Button se domnívá, že McLareny můžou být letos vyrovnaným soupeřem vozů Mercedes a Williams.

Jenson Button vyhlásil, že si McLaren přiveze do Malajsie několik vylepšení pro svůj vůz MP4-29. Podle něj je důvodem dobrých výsledků v Melbourne a vedení McLarenu v Poháru konstruktérů především spolehlivost monopostu.

Tým z Wokingu měl výborný úvodní závod nové sezony, když nováček Kevin Magnussen skončil na třetím a Jenson Button na čtvrtém místě. Po diskvalifikaci Daniela Ricciarda se posunuli ještě o jednu příčku výš, takže v konečném důsledku oba jezdci skončili na pódiu. V minulé sezoně se McLarenu nepodařilo získat ani jedno pódiové umístění, letos by to mohlo být téměř samozřejmostí, jak se zatím zdá.

Jenson Button
, který začal svou pátou sezonu v McLarenu, je po závodě v Melbourne velmi spokojen: „Je to dobrá výchozí pozice. Pro Malajsii máme připraveno několik vylepšení. Nejsme v Poháru konstruktérů první díky tomu, že bychom byli nejrychlejší, ale proto, že oba naše vozy dojely poměrně rychle do cíle. Doufám, že s několika vylepšeními budeme vyrovnanými soupeři pro Mercedesy a Williamsy, kteří se mi zdají být nejrychlejší.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy