Přijde Ricciardo o druhé místo kvůli překročení omezeného průtoku paliva?

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Skvělé druhé místo Daniela Ricciarda při jeho prvním startu za Red Bull v domácí Velké ceně Austrálie je ohroženo.

Domácí miláček po kvalifikaci předvedl i v závodě výborný výkon, když dojel na druhém místě za Nicem Rosbergem se ztrátou 24,525 sekundy poté, co v závěru odolal náporu McLarenu Kevina Magnussena a při tom zřejmě překročil.

Technický delegát FIA Jo Bauer ale při kontrole dat po závodě zjistil, že v jedné části závodu překročil maximální povolený průtok paliva, který letos u nových pohonných jednotek nesmí překročit 100 kg/h. "Během závodu vůz č. 3 konzistentně překračoval maximální povolený průtok ve výši 100 kg/h," píše v oficiální zprávě Bauer.

Red Bull má tedy velký problém, čelí diskvalifikaci. Toto je jedno z palivových omezení zavedených před sezónou 2014. Tím druhým je omezení maximálního množství paliva pro závod, v němž nesmí spotřebovat od zhasnutí červených světel po průjezd cílem více než 100 kg paliva.

Tuto záležitost předává k prošetření komisařům, kteří mohou přehodnotit výsledky dnešního závodu, pokud se tento přestupek potvrdí. O jedno místo a více bodů by získali Magnussen, Button, Alonso, Bottas, Hülkenberg, Räikkönen, Vergne, Kvjat a na bod by dosáhl i Pérez (viz výsledky).


Bude Daniel Ricciardo po výborném výkonu před domácími fanoušky diskvalifikován?
(foto: Red Bull Racing)

FIA se rozhodla po přezkoumání celé záležitost Ricciarda nakonec diskvalifikovat, více zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 178 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy