Massa: Už nejsem ničí sluha

Pirelli | foto: Pirelli

Felipe Massa, který po osmi letech ztratil sedačku u Ferrari, se cítí u svého nového zaměstnavatele skvěle. Williamsu s motory Mercedesu se zatím poměrně daří.

Na konci loňské sezóny se zdálo, že Massovo kariéra u top týmů končí. Williams patřil k nejhorším týmům a každý bod byl pro ně zázrakem. Letos by to však i díky novým pravidlům mělo být úplně jinak. Williams změnil výrobce motorů a nemohl si vybrat šťastněji. Díky Mercedesu má minimálně na začátku sezóny slušnou výhodu oproti většině pole.

"Jsem šťasný, to je pravda. Změna motorů je pro Williams prvním krokem k úspěchu. Cítím, že naše auto je velmi silné a já jsem hladový po tom, abych konečně znovu vyhrál," řekl 32letý Brazilec.

Massa zavzpomínal také na kariéru u Ferrari. Massa u Italů zažil radost z titulu, i když ta v Brazílii v roce 2008 trvala jen několik vteřin než se ukázalo, že Hamilton v poslední zatáčce předjel Glocka. Po příchodu Alonsa se však Massa stal jasnou týmovou dvojkou a v té době už tak spokojen nebyl.

"Čas, kdy jsem musel někomu sloužit je pryč. Williams chce, abych přebral vůdčí roli. Je normální, že občas  v týmu děláte věci, kterým v tu chvíli nerozumíte, ale když jsem u Ferrari nemohl vyhrávat, tak jsem vlastně nebyl závodním jezdcem," zavzpomínal Massa kriticky na Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy