Komisaři povolili Maldonadovi start v závodu

Lotus | foto: Lotus F1 Team

FIA udělila Pastoru Maldonadovi povolení ke startu v zítřejším závodu. Pilot Lotusu byl v ohrožení, protože v kvalifikaci nezajel jediný čas.

Venezuelana v pátek trápila spousta rozličných problémů. V sobotu dopoledne ale dokázal zajet ve třetím tréninku měřená kola, což mu pomohlo.

Podle komisařů byl totiž tento počin dostatečný k tomu, aby ho připustili do nedělní Velké ceny Austrálie. Ve svém prohlášení komisaři závodu píší: "Udělujeme vozu číslo 13 [Pastor Maldonado] povolení ke startu v zítřejším závodu na základě uspokojivých časů v tréninku."

Maldonado vysvětlil, že jej nebyl tým schopný vyslat na trať v době, kdy ještě byla suchá. Když pak začlo pršet, jezdec už byl bez šance zajet konkurenceschopný čas, a tak své snažení vzdal: "Nebyli jsme schopni vyjet z garáže v době rozsvícení zelených světel na semaforu."


Pastor Maldonado se zatím v Austrálii moc nesvezl, jak se bude vyvíjet zítřejší závod?

"Během výjezdového kola jsem měl menší problém, a tak jsem znovu zamířil k mechanikům. Netrvalo to dlouho a tým zvládl problém odstranit. Jenže když jsme vyjeli na trať, tak začlo pršet. Tak to je, pro nás to znamenalo konec kvalifikace," říká Pastor.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy