Vettel se před startem sezony inspiruje Alonsem a Ferrari z roku 2012

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel se nechal slyšet, že určitě není sklíčený ohledně šancí na letošní titul. Němec ale připouští obtížný start do sezony.

Mistr světa má za to, že Fernando Alonso v roce 2012 dokázal, co je možné v sezoně dokázat i přes špatnou zimu (Španěl do posledního závodu bojoval s Němcem o titul mistra světa). Red Bull dnes během tréninků předvedl výrazně lepší formu, než kterou měl ještě v testech v Bahrajnu. Avšak na souboj s favorizovaným Mercedesem to nevypadá.

Sebastian Vettel ale věří, že tým má potenciál na to, aby auto vylepšit do pozice, ve které bude schopný s ním bojovat o titul. Po příletu do Austrálie byl dotázan na to, jak hodnotí svoje šance na titul: "Myslím, že není fair o tom teď mluvit, rok je dlouhý. Naše předsezonní příprava nebyla ideální, to je zřejmé.

Pozice pro první závod tedy není nejlepší, ale to neplatí pokud se bavíme v rámci celé sezony. Je před námi dlouhá cesta. Dva roky zpátky chybělo Fernandu Alonsovi na pole position 1,5 sekundy, ale na konci roku měl opravdu velmi blízko k tomu, aby nás porazil v boji o titul. Takže stát se může cokoliv.

To je také důvod, proč je tento závod stejně důležitý jako kterýkoliv jiný. Letos pojedeme hodně závodů." Vettel souhlasí s názorem, že je velmi těžké odhadnout rozložení sil. On sám chce v Austrálii vybojovat co možná nejlepší výsledek, nechce jet na jistotu a spoléhat na štěstí: "Momentálně nikdo neví, jak na tom je. Nikdo neví, jaký bude závod, jaké má auto nebo kolik z nás dojede do cíle.


V roce 2012 spolu svedli souboj o titul, jaká bude situace letos?

My jsme měli problémy, ale ostatní měli také spoustu problémů během testů, takže je těžké získat nějaký odhad. Je to dlouhá sezona, já jsem sem ale nepřijel to jen odkroužit. Budu tlačit na maximum. Až poté uvidíme, jak daleko se dostaneme. Našim cílem je závod dokončit na co nejlepší pozici. Jsme silný tým, máme spoustu lidí i zdrojů. Během sezony bychom se měli zlepšovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy