McLaren v Melbourne oslaví 20 let spolupráce s Mobil 1 zvláštním zbarvením

McLaren | foto: McLaren

McLaren nastoupí pouze v Melbourne ve zvláštním zbarvení - přibude více černé barvy na úkor stříbrné. Důvodem je 20. výročí spolupráce se společností Mobil 1.

"Jsme poctěni tím, že jsme přes 20 let velmi úzce spolupracovali s ExxonMobil. Během 332 společných závodů jsme získali naše čtyři mistrovské tituly, 78 vítězství, 229 dojezdů na pódiu a 76 vyhraných kvalifikací, což je důkazem našeho silného technologického partnerství," uvádí výkonný ředitel McLarenu Jonathan Neale.

"Vidět značky paliv Mobil a Mobil 1 na voze MP4-29 je krásným uznáním 20letého přínosu tohoto vztahu k výkonnosti," pokračuje Neale.

Výrobce paliv a lubrikantů Mobil1 a Mobil - společnost ExxonMobil, svou spolupráci s McLarenem zahájila v roce 1995, kdy pro něj vyvinula nové produkty ve snaze zvýšit výkonnost, efektivitu i spolehlivost.

Ve Velké ceně Austrálie se stáji z Wokingu v minulosti dařilo - 6 z 11 australských vítězství zažil právě v melbournském Albert Parku, z toho Jenson Button zde vyhrál tři závody (dva s McLarenem).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy