Nebyl to rok 1996, ale bod je bod!

Panis, Olivier | foto: Panasonic Toyota Racing

Olivier Panis se ohlédl za úspěchem týmu Toyota Racing na jeho oblíbeném okruhu Monte Carlo.

Poprvé v letošní sezoně bodovaly červeno bílé monoposty TF104 a ještě k tomu v tak prestižním závodě. Da Matta skončil šestý a Panis po startu z boxů osmý.

„4 body týmu jsou skvělým výsledkem a po zhasnutí motoru na startu je pro mne bod také uspokojující. Jistě to zvedne náladu a zvýší motivaci stáje po nepříliš povedeném úvodu sezony. 6. a 8. místo po startu ze 13. a 15. jsme nečekali,“ hodnotí bodový zisk Francouz.

Olivier Panis tvrdí, že se stáji podařilo z vozu získat 100%, které nyní nabízí, přesto mu chybí přítlak, což bylo na monacké dráze obzvláště citelné. „Našemu vozu nesedí tento typ okruhu a jeho pomalé zatáčky. Neříkám, že je to špatné, ale vše to souvisí s přítlakem. Když ho máte dost, máte více gripu, větší přilnavost, větší rychlost a můžete lépe přejíždět obrubníky.“

Olivier zavzpomínal i na svůj jediný triumf v Grand Prix a připomněl, že nejen v roce 1996 měl v Monaku skvělý závod. „O rok později jsem měl výborný vůz, také krásný souboj s Giancarlem Fisichellou a skončil jsem na 4. místě. Mám rád Monte Carlo a jsme šťastný, že se mi podařilo od roku 1997 letos znovu na této dráze bodovat.“

„Navíc je tu fantastická atmosféra. Můžete slyšet diváky volat vaše jméno, a to je krásný pocit,“ dodal veterán současného startovního pole.


Foto: Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy