Button: McLaren MP4-29 skrývá velký potenciál, jeho "odemknutí" ale chvíli potrvá

Pirelli | foto: Pirelli

Jenson Button novém vozu McLarenu - má podle něj potenciál, který se však týmu ještě nepodařilo plně odhalit.

McLaren patřil během prvních testů v Jerezu k nejrychlejším, v Bahrajnu se však zařadil mezi zákazníky Mercedesu až za Williams a podle některých odborníků jej předčí ještě další týmy. Button si ale myslí, že se ubírají správným směrem.

"I když MP4-29 nabízí velký potenciál, tak si stále myslíme, že nám to chvíli potrvá, než jej odemkneme. Nejsme úplně tam, kde bychom být chtěli, takže si nemyslím, že do Melbourne míříme s balíkem, který přesně odráží náš pokrok s vozem - potrvá to o něco déle, než to bude zřejmé," mírní Button očekávání fanoušků McLarenu.

"Obecně tato sezóna bude o nepřetržitém vývoji. Cílem, který jsme uvedli, je během prvních závodů nasbírat slušné množství bodů - díky solidnímu inženýrství a dobré spolehlivosti, a potom rychle zdokonalit a vyvinout balík a v patřičném čase dodat další výkonnost," pokračuje bývalý mistr světa.

Už nyní je však podle něj zřejmé, že letošní auto svého předchůdce převyšuje: "MP4-29 nám dalo to, co loňské MP4-28 nikoliv - jmenovitě spolehlivou a předvídatelnou platformu, na níž můžeme stavět a kterou můžeme rozvíjet. V každém ohledu se letošní auto zdá odlišné než to loňské, což mě naplňuje nadšením, protože přesně takové by věci před prvním závodem roku měly být."


McLaren MP4-29 momentálně mezi nejrychlejší vozy nepatří, podle Jensona Buttona
ale má potenciál (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy