Williams by rád bodoval v každém závodě "Nejsme zde jen do počtu, chceme opět vítězit"

Williams | foto: Williams F1 Team

Po oznámení nového hlavního sponzora Williamsu - Martini i pozitivních předsezónních testech panuje v Grove dobrá nálada. A jejich cílem je bodovat v každém závodě sezóny.

Deváté místo z jedenácti, které loni v poháru konstruktérů získali, rozhodně nebylo tím, co si u Williamsu představovali. Tým přešel k Mercedesu, který jim nyní dodává motory, najal mnoho nových tváří a během předsezónních testů se předvedl v dobrém světle. Claire Williamsová doufá, že tento pozitivní trend bude pokračovat.

"Nikdy jsme před začátkem sezóny neurčovali, kde chceme skončit, ale deváté místo v loňském šampionátu pro nás bylo opravdu hodně obtížné a zdaleka ne to, kde bychom chtěli být, takže se chceme zlepšit. Není jiná možnost! Nejsme v F1 jen do počtu abychom dojížděli na konci pole. Chceme znovu vítězit," zní jasné poselství zástupkyně šéfa týmu.

"Každý v týmu tvrdě, opravdu tvrdě bojoval, udělali jsme během posledních devíti měsíců mnoho změn a doufáme, že tento ročník to ovlivní. Pokud by se oba vozy dostávaly do třetí části kvalifikace - a potom bychom dojížděli v každém závodě na bodech, to by bylo fantastické," uvedla pro Sky Sports.


Představení nového zbarvení FW36 (foto: Williams F1 Team)

"Během testování nikdy přesně nevíte, kde jste, ale pro nás to byly pozitivní testy. Felipe zajel nejrychlejší čas a najeli jsme druhý nejvyšší počet kilometrů po Mercedesu, což je pozitivní." Pyšnili se také tím, že až do posledních hodin testování nezpůsobili jedinou červenou vlajku na trati. V závěru však jejich Mercedes v důsledku opotřebení vypověděl službu a tak jim toto prvenství nevydrželo.

"Dosáhli jsme všeho, co jsme chtěli a po potvrzení spolehlivosti jsme se zaměřili na výkonnost. Vypadá to dobře, ale až do prvního závodu nevíme, jak na tom kdo je. Jsem překvapená a ulevilo se nám, že jsme podle všeho postavili konkurenceschopné auto. Víme, že jsme odvedli dobrou práci a teď uvidíme, jak si povedou ostatní," komentuje situaci Williamsová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy