Williams a Martini - jak vypadá vůz FW36 v nových barvách? (+foto)

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams dnes oficiálně představil staronového sponzora - společnost Martini - včetně upraveného zbarvení svého letošního vozu.

Návrat Martini do Grove byl již delší dobu tajemstvím. Již včera pronesl zakladatel stáje Frank Williams společně se svými jezdci proslov k zaměstnancům továrny, dnes nové zbarvení v Londýně konečně odhalili i veřejnosti.

"Rok 2014 bude fascinující sezónou - tak velká změna pravidel zatřese roštem a vytvoří příležitosti pro týmy, aby učinily pokrok. Během zimy jsme prokázali naše ambice několika pozitivními změnami," uvádí Frank Williams.

"Máme nové jezdecké složení, nové technické vedení a několik nových komerčních partnerů pro rok 2014. V Martini máme značku, která sdílí vášeň pro závodění a vyhrávaní šampionátu. Toto partnerství je milníkem v naší historii a my se v nadcházejících letech těšíme na úzkou spolupráci s Martini.

V testech auto odjelo působivé množství mil, což je dokladem tvrdé práce všech v továrně a našich kolegů u Mercedesu. Rozvinuli jsme s nimi velmi silné pracovní pouto, což se prokázalo být životně důležité při poznávání nové pohonné jednotky a při maximalizaci její výkonnosti. Do Austrálie příští týden míříme s nadšením kvůli předsezónním vyhlídkám," dodává zakladatel týmu.


Williams FW36 v nových barvách (foto: Williams Martini Racing)

Technický ředitel týmu Pat Symonds během představení nových barev prohlásil: "FW36 je vyvrcholením obrovského projektu, který měl navrhnout a postavit hodně odlišné auto kvůli mnoha změnám v pravidlech.

Prvořadou je revoluční nová pohonná jednotka - loňský 2,4litrový V8 motor byl nahrazen novým 1,6litrovou V6 turbo hybridní pohonnou jednotkou s větší schopností rekuperace energie. S těmito změnami motorů Williams přivítal nového technického partnera: Mercedes-Benz HPP.

Pravidla pro rok 2014 postavila před sportovní inženýry výzvu v podobě ujetí závodní vzdálenosti se 100 kg paliva. Abyste dosáhli výkonů srovnatelných s loňským rokem, nové pohonné jednotky budou vyžadovat zvýšení energetické efektivity o 30 % u nových systémů pro rekuperaci energie.

Pro všechny, kdo pracovali na designu, výrobě a použití vozu během zimních testů to bylo náročné. Testování se neobešlo bez problémů, z pohledu spolehlivosti, závodní i kvalifikační rychlosti však bylo úspěšné. Je skvělé nyní oficiálně zahájit naši sezónu a připravit se na odjezd do Austrálie, kde - jak doufám - zahájíme pozitivní sezónu z pohledu Williams Martini Racing," zakončuje Symonds.

Video z představení nového zbarvení Williamsu

Fotografie najdete pod článkem, tapetu na plochu zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 46 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy