Marko: Situace je vážná, sezóna začíná o 2 měsíce dříve, než by Red Bull potřeboval

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko ve včerejším pořadu Servus TV potvrdil, že jeho tým je ve velkých problémech a značně zaostává za svými plány.

Mistři světa z posledních čtyř let ujeli ve 12 dnech předsezónních testů pouze 1 711,2 km, zatímco jeho soupeři jich zvládli podstatně více: McLaren 4 253,5 km, Ferrari 4488,5 km, Williams 4 893,4 km a Mercedes dokonce 4 972,6 km.

Red Bull kromě spolehlivosti neoplýval ani rychlostí: Sebastian Vettel minulý týden za nejrychlejším časem Williamsu zaostal o 4,21 sekundy, jeho nový týmový kolega Daniel Ricciardo o 2,485 sekundy.

Tým přiznává, že na začátek sezóny ještě není připravený a že se v prvních závodech bude trápit: "Těžko říct, zda vůbec dojedeme do cíle, protože jsme dosud moc nejezdili... První závod sezóny pro nás přichází příliš brzy - minimálně o 2 měsíce dříve," přiznal včera Marko.

"Nejsme tam, kde bychom měli být. Tohle je velmi, velmi vážná věc. Momentálně nevíme, kolik času budeme potřebovat na to, abychom to překonali, nebo jestli se nám to vůbec může podařit," pokračuje odborný poradce Red Bullu.


Sebastian Vettel s problematickým Red Bullem RB10 při testech
minulý týden v Bahrajnu (foto: Red Bull Racing)

Šampionát Formule 1 začíná v Austrálii už příští týden - 14. března dvěma pátečními volnými tréninky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy