Lauda: Mercedes byl proti posunutí homologace motorů, "pravidla platí pro všechny"

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Bývalý šampion Formule 1 a nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda se vrací k pátečnímu zasedání Strategické skupiny F1 a rozruchu kolem homologace nových motorů, jejíž termín byl stanoven na 28. února 2014.

Lauda v rozhovoru pro rakouská média potvrdil, že soupeři Renaultu byli proti odsunu termínu zmražení motoru, jak jsme o tom psali v pátek (viz zde). Ačkoliv francouzský dodavatel pohonných jednotek takový požadavek oficiálně popřel, tak nevýkonný ředitel Mercedesu nyní potvrdil, že se o tom na zasedání Strategické skupiny F1 hovořilo.

Na dotaz, zda byl proti, Lauda odpověděl: "Přesně tak. Jsou daná pravidla a všichni je musí dodržovat." Pro německý Bild rovněž dodal, že Strategická skupina F1 učinila "naprosto správné rozhodnutí," když zamítla posun homologace.

Mercedes je přirozeně spokojený s tím, že jeho soupeři musí zmrazit komponenty, které ovlivňují výkonnost pohonných jednotek, protože se v předsezónních testech ukázalo, že má v této oblasti se svými zákaznickými týmy navrch.

Plnou "pravdu" podle Laudy ještě neznáme - jak jsou na tom týmy po stránce výkonnosti, to poznáme za dva týdny. "Ukáže se to až v Melbourne, ale i potom bude každý další závod přinášet nová překvapení. Naším cílem však musí být samozřejmě mistrovský titul," dodává Lauda.


Renault je na tom s výkonností i spolehlivostí svých motorů zatím nejhůře, Ferrari na nejlepší Mercedes údajně ztrácí kolem 75 koní (foto: Renault Sport F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 38 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy