Rod Nelson: Angažmá Massy bylo pro Williams trefou do černého

Williams | foto: Williams F1 Team

Šéf závodních inženýrů u Williamsu, Rod Nelson, je nadšen z dosavadní spolupráce s Felipem Massou. Očekává také, že Brazilec závodní tým posune dopředu.

Poté, co v minulé sezoně Williams vsadil na dva poměrně málo zkušené jezdce, i když na druhou stranu Pastor Maldonado už je vítězem jedné Grad Prix, se tým z britského Grove rozhodl pro letošní sezonu najmout velezkušeného Massu. Ten tak po svém odchodu od italského Ferrari našel u Williamsu nový domov. Spolu s Valtterim Bottasem mají jeden velký cíl a tím je přinést Williams zpět do popředí výsledkových listin.

U týmu si ale už dokázal 32letý Massa získat své podporovatele. Jedním z nich je například šéf závodních inženýrů, Rod Nelson: "Felipe je dobrý, nedělá žádné chyby. Zavázat si ho, bylo trefou do černého. Znám hodně dobře Fernanda [Alonsa], protože jsem byl čtyři roky u Renaultu, a vím tak, jak je Felipe dobrý," říká Rod pro caranddriverthef1.com.

Massa dle něj také už přišel s některými novými nápady, zároveň však dokáže naslouchat názorům lidí od týmu. Při vývoji zcela nového auta je tak pomoc zkušeného Brazilce hodně vítaná. "Člověk si musí udělat svoje domácí úkoly. K tomu potřebujete mezi inženýry lidi, kteří věří, co je třeba udělat, ale také jezdce, který se nevytočí a udělá pro vás rád svoje domácí úkoly," dodal Nelson.


Massa si u Williamsu získává velkou podporu ze strany inženýrů

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy