Pic oficiálně potvrzen třetím jezdcem Lotusu

Pic, Charles | foto: Caterham F1 Team

Bývalý jezdec Caterhamu a Marussie, Charles Pic, byl včera potvrzen jako třetí jezdec Lotusu. Do svého vývojového programu zařadila stáj také vítěze Formule 3,5, Marco Sorensena, a jezdce sportovních vozů, Nicolase Prosta.

Charles Pic na konci sezony 2013 přišel o svoje místo u Caterhamu, v F1 se díky pozici testovacího jezdce Lotusu udržel. "Pochopitelně velkou změnou je, že už nebudu jezdit závody Formule 1. Na závodech ale budu a budu se také účastnit závodních meetingů. To mi pomůže se zlepšit po jezdecké stránce," říká Francouz.

"Spolupráce s top týmem je dalším krokem v mém rozvoji. Myslím, že se z této zkušenosti hodně naučím. Se svými prvními dvěma sezonami v F1 jsem spokojen. Je mi 24, a tak mám stále velký potenciál pro budoucnost," prohlásil Pic, který tak na pozici testovacího a rezervního jezdce týmu střídá Davide Valsecchiho.


Davide Valsecchi byl zklamán rozhodnutím týmu Lotus a u stáje končí

Ten na konci loňského roku kritizoval tým za to, že ho po vypadnutí Kimiho Räikkönena nevyužil pro VC USA a Brazílie. Tehdy dostal přednost Heikki Kovalainen, vloni záložní jezdec Caterhamu. Marco Sorensen, který už v týmu působil i vloni, se posouvá na pozici "náhradního a vývojového jezdce", stejný titul má i Nicolas Prost, ten bude pracovat převážně v továrně na simulátoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy