Marussia chce pravidelně postupovat do Q2

Marussia | foto: Manor Racing

Tým Marussia doufá, že letos učiní tak velký pokrok, aby byl schopný postupovat pravidelně do druhé části kvalifikace. Jen dodejme, že v roce 2013 se jim podařilo postoupit z první části dál pouze dvakrát.

John Booth, šéf týmu Marussia, se nechal slyšet, že musí být jejich cílem po loňském zlepšení výkonnosti, které vyustilo v předstihnutí Caterhamu v poháru konstruktérů, další pokrok vpřed. Rusko-britský tým chce stavět na loňské rychlosti a navíc chce využít nových agregátů od Ferrari, které by měly být kvalitativně jinde než motory od Caterhamu.

"Byli bychom rádi, kdybychom postupovali pravidelně do Q2 na základě naší výkonnosti. To musí být našim cílem, i když velmi těžkým. V F1 máme spoustu velmi chytrých lidí a také stáje s velkými rozpočty. Je nám tedy jasné, že to bude těžký úkol, ale chtěli bychom toho dosáhnout," říká Booth.

"My jsme nejmenším týmem na startovním roštu, musíme na to tlačit co jen to bude možné. Tohle je pro nás příhodný čas, abychom udělali krok vpřed. V procentuálním hodnocení jsme vloni udělali ve srovnání s čelem dobrý krok vpřed. Teď je čas začít získávat i místa."


Jisté je, že rozhodovat nebude jenom rychlost, ale také spolehlivost. V první polovině sezony by právě spolehlivost mohla sehrát výraznou roli v konečných výsledcích závodů. "Loňský rok byl krásným příkladem, jak moc důležitá byla spolehlivost hned od samého začátku závodění. V roce 2013 jsme byli nejspolehlivějším týmem ze všech, to bychom chtěli letos zopakovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy