Minardi: Renault má s motory vážnější problémy, Red Bull zvažuje přechod na jiné

Minardi, Giancarlo | foto: Minardi F1 Team

Mistrovský Red Bull může již brzy začít hledat nového dodavatele pohonných jednotek. Důvod je zřejmý - nepovedený start do nové éry s V6 motory od Renaultu.

S tímto tvrzením přišel bývalý majitel týmu Minardi, Giancarlo Minardi, který od Paula Stoddarta odkoupil mág energetických nápojů a prejmenoval jej na Toro Rosso. Oba týmy vlastněné rakouským majitelem odjely v Jerezu nejméně kilometrů ze všech, příčinou byly i motory Renault.

Podle Minardiho se sice oba týmy Red Bullu na venek snaží tvářit, že je situace pod kontrolou a poklidná, avšak spousta pozorovatelů nevidí jejich situaci tak růžově. "Podle dostupných informací je situace těžší, než se na venek týmy snaží prezentovat a bude těžké ji vyřešit," odhaluje 66 letý Ital.

"Zdá se, že Red Bull zkoumá možnost, jak pro sezonu 2015 změnit dodavatele pohonných jednotek." Dále Minardi píše, že Renault, který nedokázal vyřešit problémy během testování, se zavřel do továrny ve Viry a snaží se vyřešit problémy pomocí okopírování technických řešení konkurence.


Vybral pro sezonu 2014 Red Bull pro své týmy špatné motory?

"Podobný případ se prakticky v minulosti nikdy nestal. Renault se vždy snažil zachovat si svoji technologii. Tyto zprávy jen přiživují obavy, podle kterých má motor Renaultu již strukturální potíže, které nejdou v krátké době vyřešit. Pochopitelně doufám, že se tyto zprávy v Bahrajnu nepotvrdí, ale bezpochyby žijeme v těžké a chaotické době F1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 41 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy