Mateschitz o jezdeckém složení Ferrari: "I kdyby docházelo k třenicím, musí to fungovat"

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz hovoří o rozpočtových stropech, jezdecké dvojici Ferrari či letošní Velké ceně Rakouska.

Red Bull patří mezi týmy, které utrácejí nejvíce. Příští rok by mělo vstoupit v platnost omezení v podobě rozpočtových stropů, na které bude dohlížet FIA. V této oblasti však podle majitele mistrovské stáje stále existují nejasnosti.

"Momentálně je stále otevřená otázka kolem toho, co je vyloučeno a co mohou výrobci zahrnout do dalších rozpočtů," uvádí Mateschitz, který se podivuje nad tím, jak je třeba šetřit v době "drahé" změny - přechodu na nové pohonné jednotky s pokročilým systémem pro rekuperaci energie. "Na druhé straně se utratily miliardy na vývoj nových motorů, což zpochybňováno není."

Co říká majitel Red Bullu na jezdecké složení svého soupeře - stáj Ferrari, za níž budou letos závodit Fernando Alonso a Kimi Räikkönen? "I kdyby docházelo k třenicím, musí to fungovat. V našem případě hovořila média nejdéle o krizi mezi Vettelem a Webberem, přesto to stále fungovalo. Nezáleží na tom, zda jsou Alonso a Räikkönen pokrevní bratři či nikoliv."


Kimi Räikkönen a Fernando Alonso - jak budou společně vycházet? (foto: Scuderia Ferrari)

Do kalendáře F1 se letos vrací Velká cena Rakouska a miliardář Red Bullu slibuje, že bude o fanoušky dobře postaráno: "Usilujeme o perfektní závodní víkend s vyprodanými tribunami." Dále plánuje do okruhu investovat a postavit další tribuny: "Výstavba jde podle plánu, i když je velmi nabitý. Máme veškerá povolení," dodává pro Salzburger Nachrichten.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy