Tost: Budu šťastný, když v Poháru konstruktérů skončíme na šestém místě

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Šéf Toro Rosso Franz Tost si je vědom potenciálu, který má k dispozici jeho tým. Nedělá si iluze o vítězství v roce 2014, ale snaží se stanovit si cíle, které by tým z italské Faenzy mohl reálně dosáhnout.

O letošních šancích týmu Toro Rosso v F1 mluvil Franz Tost v průběhu akce v Madridu, kterou zorganizovala španělská ropná společnost Cepsa - sponzor týmu. "Samozřejmě jako vždy doufám, že budeme na co nejlepší možné pozici. Byl bych šťastný, kdybychom v Poháru konstruktérů skončili na šestém místě. Rok 2014 bude zajímavý, především kvůli novým pravidlům. Věřím, že nový vůz bude dobře jezdit a nám se podaří udělat krok vpřed díky našim výkonům v závodech."

Naděje rakouského šéfa týmu se budou naplňovat i přes těžkosti, které se vyskytly s novým vozem STR9 na testech v Jerezu se stejným motorem Renault, jako ve vozech Red Bull. Tost ale víc, než o motoru, mluvil o svých jezdcích. Jean-Eric Vergne absolvuje letos v italském týmu už svou třetí sezonu, jeho týmovým kolegou bude mladý Rus Daniil Kvjat, vítěz série GP3 z roku 2013.

"Daniil je dobrý jezdec a myslím si, že ve Formuli 1 může být úspěšný," hodnotí mladého pilota Tost. "Dokonce si myslím, že může být úspěšný už v této sezoně." Skutečnost, že Daniil přichází z discipliny, která není zrovna charakteristickou vstupní branou F1, nedělá Tostovi vrásky na čele. "Nedomnívám se, že by to měl být velký problém. Přistupuje ke své přípravě metodickým způsobem a v předsezonních testech absolvuje ve svém monopostu dost kilometrů. Jsem si jist, že na svou první velkou cenu bude připraven."

Tost se vyjádřil i na adresu staršího pilota Toro Rosso Jean-Erica Vergna: "Jestli bude náš vůz dobrý, očekávám od něho pozitivní sezonu, protože je to schopný a rychlý jezdec."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy