Lotus dnes testuje s vozem E22 v Jerezu, Renault k tomu přizval své zákaznické týmy

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Lotus si dnes a zítra v Jerezu v rámci propagačních dní poprvé vyzkouší svůj nový monopost E22. Renault k tomu zve i své další zákaznické týmy.

Stáj z Enstone se chystá využít v souladu s pravidly dva dny k prvním jízdám se svým vozem pro sezónu 2014, jak jsme vás informovali na počátku týdny (viz zde). Může pro ně využít pouze speciální pneumatiky Pirelli a v žádný den nesmí ujet více než 100 km.

Lotus E22 bude naostro debutovat až za dva týdny v Bahrajnu, Renault však tento týden do Jerezu pozval také zástupce ostatních týmů, kterým poskytuje své pohonné jednotky: Caterhamu, Red Bullu a Toro Rosso.

Minulý týden s nimi měl totiž různé problémy, proto chce natáčecích dnů využít k ověření některých svých řešení. "Řada souvisejících věcí byla problematická, v principu se to týkalo kontroly a fungování několika sub-systémů pohonné jednotky aut," přiznal zástupce technického ředitele Renaultu Rob White.

"Například během prvního dne byl problém se sub-systémem kolem ERS, který nezahrnoval potíže s baterií či fungováním baterie - šlo o elektronickou součástku, která byla v sousedství ERS. Poté jsme měli potíže s turbem a se systémem zvýšení tlaku, který ovlivnil související systémy řízení motoru a následně vyvolal mechanické selhání," pokračuje White.

Lotus má v Jerezu své první šasi E22-01 s asymetrickým nosem, za jeho volantem se vystřídají Pastor Maldonado i Romain Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 52 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy