Proč je Hamilton přes havárii s prvním dnem testů spokojený

Mercedes | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton byl v úterý v Jerezu v dobrém rozpoložení, přestože nový vůz Mercedesu W05 na konci cílové rovinky rozbil poté, co mu upadlo přední křídlo a on při brzdění zablokoval kola kvůli nedostatečnému přítlaku.

Brit i tak před tím ujel druhou největší vzdálenost a předvedl druhé nejrychlejší kolo. Odpoledne už kvůli vyšetřování příčin nehody a nedostatku náhradních dílů na trať nevyrazil. Přesto však byl dobře naladěn: "Pro mě šlo o neuvěřitelně pozitivní start - být první auto na dráze a ujet dobrý počet kol."

"Ostatní týmy zvládly pouze jeden okruh a začínali několik hodin po nás, takže začít s naším testovacím programem bylo velmi povzbuzující. Vůz se chová celkem dobře, obzvlášť s přihlédnutím k tomu, že jsme na samotném počátku, takže to byl celkově velmi pozitivní den," pokračuje Hamilton.

"samozřejmě, že to je nešťastné den zakončit takto, když všichni tak tvrdě pracovali a když se zdálo, že bychom zde ujeli více kilometrů než kdokoliv jiný, ale budeme mít ještě dost času a je lepší, když se tyto věci přihodí teď, než až v Melbourne. Jsem hrdý na tým a na to, čeho dosáhli, aby nás sem dostali. Budeme na to tlačit," dodává pilot Mercedesu.

Technický ředitel Paddy Lowe byl také spokojený: "Byli jsme prvním týmem, který vyslal auto na trať přesně v 9 hodin ráno, a postupně jsme prodlužovali délku jízd, když došlo k nehodě. Lewisova prvotní zpětná vazba byla pozitivní, jakmile dokončil několik měřených kol, což je slibným indikátorem základního balíku.

Pokud jde o samotné selhání, stále jeho příčinu analyzujeme, a tento proces společně s opravami vozu zapříčinil to, že jsme testování ukončili. Týmy v Brackley a v Brixworthu odvedli fantastickou práci v přípravě vozu... Doufáme, že zítra přidáme další užitečná kola a navýšíme jejich solidní počet. Máme spoustu dat pro analýzu přes noc a učební křivka bude tuto zimu velmi prudká."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy