Stewart: Je pravděpodobné, že Fernando bude lepší než Kimi

Stewart, Jackie | foto: Red Bull Racing

Dalším v pořadí, kdo je zvědav, jak dopadne spolupůsobení Alonsa a Räikkönena v jednom týmu, je Jackie Stewart

Jednou z méně předvídatelných věcí v nové sezoně je spolupráce Fernanda Alonsa a Kimiho Räikkönena v týmu Ferrari. I když samotní jezdci vylučují konflikty uvnitř týmu, mnoho lidí pochybuje o tom, že dva ambiciózní piloti můžou spolupracovat bez problémů.

„Je možné, že Fernando bude lepší, než Kimi,“ vyhlásil trojnásobný mistr světa F1 z let 1969, 1971 a 1973 Jackie Stewart. „Má lepší psychologickou přípravu, i když temperament si také může vyžádat svou oběť, je to Španěl.

Přesně vím, co je nebezpečné – emoce. Když začnete na něco reagovat pod vlivem emocí, tak říkáte a děláte věci, které můžete později olitovat. Vaše chování se mění a dopouštíte se chyb. Při pokusu napravit to můžete říct, že to nebylo Vaším úmyslem, ale ostatní si to budou pamatovat.

Pamatujete si, co se stalo po oznámení angažování Räikkönena do Ferrari? Alonso pospíchal do Red Bullu a sešel se s šéfem týmu, nakonec z toho ale nic nebylo.

Kimi je pokojnější, je to Fin, lidi z Finska jsou méně emotivní. Kromě toho s narůstajícím věkem dospěl a stal se ostražitým jezdcem. Vidět naštvaného Kimiho je vzácností.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy