Kovalainen je opět bez místa, Caterham potřebuje dva platící piloty

Kovalainen, Heikki | foto: Lotus F1 Team

Heikki Kovalainen přiznává, že si letos nezazávodí, protože se Caterham rozhodl přijmout platící piloty.

Testovací pilot Caterham dostal v závěru loňské sezóny šanci u Lotusu, za který odjel poslední dvě velké ceny místo Kimiho Räikkönena, který se před svým přestupem k Ferrari rozhodl pro operaci zad. S konkurenceschopným vozem si však moc nepomohl, svými výkony zaostal za očekáváními.

Caterham loni několikrát naznačil, že nechce spoléhat pouze na platící jezdce a že by za něj letos Kovalainen mohl závodit poté, co jej prostřednictvím pátečních tréninků udržoval ve formě. Smlouva mu však v prosinci vypršela a situace se změnila.

"Dostal jsem textovou zprávu od Tonyho [Fernandese], v níž uváděl, že potřebují dva platící jezdce. Takže si myslím, že je hotovo. Stoprocentně jsem s tím počítal, takže momentálně nemám nic v plánu," prozradil Kovalainen novináři Adamovi Cooperovi.

Caterham svou jezdeckou sestavu oznámí dnes, v jeho továrně už jsou televizní štáby ze Švédska i z Japonska. Očekává se, že potvrdí návrat Kamuje Kobajašiho, jak jsme vás informovali již před Vánocemi (viz zde), a že se po jeho boku bude nastupovat Marcus Ericsson.


Heikki Kovalainen odjel loni poslední dva závody za Lotus (foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy