Caterham potvrzuje, že Pic pro ně v příští sezóně závodit nebude

Pic, Charles | foto: Caterham F1 Team

Šéf Caterhamu, Cyril Abiteboul, potvrdil, že Charles Pic v příští sezóně nebude mít v týmu místo. Svou jezdeckou dvojici by měl Caterham potvrdit zítra.

Caterham je posledním týmem, který ještě neoznámil své jezdecké složení. Po dnešku je však jisté, že stejnou jezdeckou dvojici z minulého roku bude mít v nové sezoně pouze Marussia (Bianchi, Chilton) a Mercedes (Rosberg, Hamilton). Charles Pic se totiž s Caterhamem loučí.

Tento třiadvacetiletý Francouz už na tiskové konferenci během posledního závodu uplynulé sezóny v Brazílii neodpovídal ohledně své budoucnosti v F1 příliš sebejistě. A ačkoliv měl víceletou smlouvu, dnes šéf týmu, Cyril Abiteboul, potvrdil, že jeho služby v příštím roce nevyužijí.

"Charles s námi příští sezónu nebude. Je to škoda, že naše partnerství končí a osobně mu chci poděkovat za práci, kterou loni odvedl," uvedl pro Inforsport+. Pic do F1 přišel v roce 2012 a hájil barvy Marussie, v dalším roce se připojil ke Caterhamu. Během těchto dvou sezón získal jako své nejlepší umístění dvanácté místo ve velké ceně Brazílie v roce 2012.

Podle některých informací je hlavním favoritem na jeho sedačku Kamuj Kobajaši, bývalý závodník Sauberu. Caterham by měl oznámi svou jezdeckou dvojici zítra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy