O další titul může Vettela připravit Hamilton. "Lewis je nejrychlejší," tvrdí Stewart

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Bývalý pilot Formule 1 Jackie Stewart si myslí, že Lewis Hamilton má na to, aby ukončil vítěznou sérii Sebastiana Vettela, jenž v loňské sezóně získal čtvrtý titul v řadě.

Brit považuje Hamiltona za rychlejšího než Vettela, dokonce za nejrychlejšího jezdce současné F1. "Myslím, že Lewis je nejrychlejším jezdcem ve Formuli 1. Oplývá ryzí rychlostí. Je mistrem, když zajíždí rychlé kolo," uvádí pro Daily Star.

Podle něj je Mercedes na dobré cestě k zisku titulu. Hamiltonovi se ho podařilo získat již v roce 2008 s McLarenem, loni však se svou sezónou příliš spokojený nebyl. Nasbíral 189 bodů - o 208 bodů méně než Vettel, a celkovém pořadí obsadil až 4. místo, tj. stejné jako v roce 2012, kdy v poslední sezóně s McLarenem získal o bod více.

Stewartovi dělá starosti dominance jednoho muže poté, co Vettel vyhrál čtyři šampionáty po sobě: "Bylo by lepší, kdyby se na špici mohl prosadit jiný pilot. Bylo by to oživením a občerstvující." Německý pilot má našlápnuto k tomu, aby vyrovnal rekord svého krajana Michaela Schumachera, který získal pět titulů v řadě. Stewart však varuje: "Nikdo tam není věčně."


Lewis Hamilton s vozem Mercedes F1 W04 loni v Austinu (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy