Hülkenberg: Nikdo stále neví, jak na tom kdo je, jde o jedinečnou situaci

Force India | foto: Sahara Force India

Nico Hülkenberg popisuje své pocity na prahu nové sezóny Formule 1, v níž ho u Force Indie čeká nové prostředí, nový fyzioterapeut i nový týmový kolega.

Němec během zimy přestoupil ze Sauberu k Force Indii a rozloučil se po dlouhé době se svým fyzioterapeutem Florianem Eschrichem, který opouští Formuli 1. S novým prostředím obvykle souvisí i změna metod, ale podle jezdce jeho režim není ovlivněn.

"Má prozatímní příprava v předsezónním období se nikterak neliší. Když začínáte s někým novým v takové pozici, musíte se poznat navzájem i své metody, ale nejlepší způsob, jak to udělat, je spolupráce den po dni. Můj nový fyzioterapeut se mnou tráví hodně času a hodláme podstoupit intenzivní tréninkovou přípravu, abych byl fit a ve formě pro začátek sezóny," říká Hülkenberg.

Ta se bude od těch předchozích lišit především díky velkým změnám v technických pravidlech. Nico se ale soustředí jen na své dlouhodobé výkony: "Je to samozřejmě příjemné dobře začít, zároveň je ale také velmi důležité si udržovat sílu v průběhu roku, protože sezóna je celkem dlouhá - od března do listopadu.

Za tak dlouho se toho může hodně přihodit a loňský rok je toho velmi dobrým příkladem: forma mnoha týmů v jeho průběhu stoupala a klesala. Cílem je dobře odstartovat a udržet si takovou výkonnost po celý rok. Je to výzva - držet tempo vývoje, přivážet nové díly a být neustále konkurenceschopní."


Nico Hülkenberg se vrací k Force Indii, očekává dobrý start do přelomové sezóny F1
(foto: Sahara Force India)

"Momentálně nikdo neví, jaká bude nová sezóna a nová auta. Existuje spousta otázek, na které skutečně nedokážeme odpovědět, dokud nevyjedeme na dráhu - a ani první závod neřekne absolutně vše. Budeme muset sledovat a analyzovat spoustu dat, pracovat s nimi, abychom se posunuli.

Nikdy dříve jsme nebyli v takové situaci, kdy ještě pár týdnů před prvním testem nikdo neměl ponětí o tom, jak na tom všichni jsou. Jde o celkem jedinečnou situaci pro všechny. Je to výzva, příležitost udělat něco zvláštního, ale na druhé straně to také otevírá příležitosti pro chyby, takže budeme muset svou práci vykonat dobře," popisuje Hülkenberg.

Letos dostane také nového týmového kolegu - Sergia Péreze z McLarenu. "Bude to zajímavé spolupracovat s Checem. Oba máme čtyřleté zkušenosti v F1, dalo by se tedy říci, že jsme v podobných fázích své kariéry. Samozřejmě se oba budeme snažit být před tím druhým, ale to je v těchto podmínkách normální. Soutěživé prostředí nám prospívá, a tady jej budeme mít," dodává německý jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy