Schumacher je stále v kritickém stavu, čekají ho nová vyšetření mozku

Mercedes | foto: Daimler AG

Stav vážně zraněného Michaela Schumachera je sice stabilizovaný, ale zůstává kritický. Sedminásobného mistra světa Formule 1 čekají nová vyšetření mozku.

Německý pilot utrpěl 29. prosince 2013 zranění při jízdě na lyžích mimo vyznačenou trasu na sjezdovce v Meribelu ve Francii. Jeho stav od té doby zůstává kritický. Minulý týden jeho manželka Corinna vykázala zvědavé novináře z nemocnice z Grenoblu, od té doby lékaři oficiálně neposkytli žádné nové informace, protože se stav jejich pacienta nemění.

Od té doby se uskutečnila pouze jedna tiskové konference v Albertville, kde státní zástupce informoval o závěrech z vyšetřování nehody, podle nichž rychlost nebyla pro policii hlavním aspektem. Dá se však přesně určit z dochovaného záznamu kamery ze Schumacherovy helmy (podrobnosti najdete zde).

Podle německých médiích Schumachera nyní čekají nová vyšetření mozku, protože riziko opětovného krvácení a infekcí zůstává vysoké. "Doktoři chtějí zjistit, které oblasti mozku jsou poškozené a které jsou funkční. Není jasné, kdy se dají očekávat nové informace o jeho zdravotním stavu, může to však trvat týdny nebo i měsíce," uvádí Bild.

Bývalý hlavní lékař F1 Gary Hartstein soudí, že Schumacherovi budou 3 - 4 týdny po nehodě sníženy dávky sedativ a pak bude možné určit stav mozku a jeho reakční schopnosti. Podle něj zatím není důvod k panice - spíše zastává názor, že žádná zpráva je zatím v podstatě dobrou zprávou.


Stav Michaela Schumachera zůstává kritický (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy