Vergne o změnách kolem sebe a přípravě na sezónu s novým závodním inženýrem Pujolarem

Vergne, Jean-Eric | foto: Scuderia Toro Rosso

Pilot Jean-Eric Vergne se chystá na další sezónu s Toro Rosso. Popisuje, co se v jeho okolí změnilo a jak probíhají jeho přípravy.

Francouz loni se 13 mistrovskými body obsadil v šampionátu 15. místo, jeho slabinou byly především kvalifikace, v nichž se svým týmovým kolegou Danielem Ricciardem prohrál 4:15, přičemž průměrně zaostával o 0,397 sekundy.

Na novou sezónu se připravuje v Chamonix ve francouzských Alpách a ve svém okolí zaznamenal několik důležitých změn: "Tento týden jsem poprvé spolupracoval se svým novým trenérem Juusem. Překvapení, překvapení - je dalším Finem. Antti, s nímž jsem pracoval od mého začátku v F1, tady byl několik první dní s námi, aby předal štafetu."

"Došlo také k dalším změnám v profesionální skupině kolem mě včetně toho, že budu mít nového závodního inženýra - Xeviho Pujolara, protože ten předchozí, Phil Charles, se letos přesouvá na pozici hlavního inženýra," pokračuje Vergne, jenž dostane i nového týmového kolegu - mladého Rusa Daniila Kvjata.

Co dělal Jean-Eric během volna v závěru roku 2013? "Strávil jsem dovolenou se svou rodinou a přáteli a teď jsme tady kvůli pilnému dvoutýdennímu tréninku. Miluji hory, a i když plán zahrnuje i spoustu práce v tělocvičně, tak dělám rád věci venku, například chůzi se sněžnicemi, šplhání po skalách a běžkování."


Jean-Eric Vergne se na novou sezónu připravuje v Chamonix (foto: KSP Reportages)

"Tohle je první týden, takže nejde o nic příliš náročného, jen o vybudování solidní základny. Příští týden zvýšíme tempo. Je to klíčové odvést co nejvíce práce teď během zimy, vybudovat "rezervy" ve fyzičce pro začátek sezóny. Po prvním F1 testu v Jerezu to přijde znovu na řadu," pokračuje jezdec Toro Rosso.

V Chamonix trénují také další piloti. "Je tady Jules Bianchi společně s mnoha dalším francouzskými motokárovými a formulovými jezdci. Jezdívám s nimi do Chamonix posledních 6 let. Krom horolezectví první den s nimi se tentokrát budu věnovat svým vlastním věcem," dodává Vergne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy