Ecclestone: Organizátoři závodu v New Jersey porušují smlouvu, půjčili si a neplatí

gp usa | foto: wallpaperweb.org

Bernie Ecclestone odhalil, že organizátoři závodu v New Jersey porušují jejich písemnou dohodu a neplatí smluvené částky. Tamější velké ceny se proto může chopit někdo jiný, bude-li mít podle něj zájem.

Od podpisu smlouvy v roce 2011 nedostal Ecclestone zaplaceno ani dolar. Několik skupin se nyní zajímá o to, že by převzali organizování závodu, jenž má být znám jako Velká cena Ameriky na 5,15 km dlouhém městském okruhu vedoucím městy West New York a Weehawken podél řeky Hudson, na jejíž druhé straně ční panorama manhattanských mrakodrapů.

Původně se tam mělo závodit již letos, kvůli nedostatku financí však byl o rok odložen, chybět v kalendáři však bude i letos. "Na New Jersey je úžasné to, že lidé podepsali smlouvu. Předpokládali byste, že věděli, co podepisují. Nikdy to neměli udělat. Můžeme se s nimi soudit, porušují smlouvu," říká Ecclestone.

"Dali jsme jim peníze a já jsem od nich nikdy nic neviděl," pokračuje v kritice na adresu organizátora, na společnosti Port Imperial Racing Associates vedenou Leem Hinderym mladším, jenž si od skupiny Formula One Group na projekt dokonce vypůjčil 10 milionů dolarů.

"Udržuji to v chodu, protože někdo by mohl přijít - a dva či tři lidé už projevili zájem a dívají se na to. Pokud by dnes někdo chtěl, může to mít. Chce to někoho seriózního, který by přišel a řekl, že to zařídí a uskuteční. Hinderymu jsem dal příliš velkou volnost. Chtěl jsem věřit, že to udělá," pokračuje Ecclestone.

Velká cena se v New Jersey v příštím roce stále může uskutečnit, byť organizátorem již "nemusí být Hindery. Možná to bude trochu odlišné," dodává šéf F1 pro Autoweek.


David Coulthard s Red Bullem a New Yorkem v pozadí (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy