Horner o jezdeckých stylech Vettela a Webbera: Seb nebyl lepší díky foukání

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Mark Webber se loučí s aktivní kariérou ve Formuli 1, zatímco Sebastian Vettel získal svůj čtvrtý titul mistra světa. V čem se podle šéfa týmu Christiana Hornera liší jízdní styly pilotů Red Bullu?

V rozhovoru pro F1 Racing komentátora televize Sky Martina Brundlea zajímalo, čím Vettel tak vyniká při srovnání telemetrie se svým týmovým kolegou Markem Webberem, jehož od příští sezóny nahradí Daniel Ricciardo z Toro Rosso.

"Největší rozdíly mezi Markem a Sebem jsou patrné v pomalých a středně-rychlých zatáčkách. V těch rychlých je Mark ohromně odvážný a rychlý, takže v Copse, Becketts a podobných místech je velmi silný. Ale zdá se, že trend v rozdílech mezi Sebem a Markem spočívá v technických zatáčkách, kde v průjezdu zatáčkou trávíte více času," odpovídá Horner.

Mnoho lidí rychlejší časy na kolo přičítá tomu, že Vettel se lépe zvládl techniku foukání z výfuků, z níž ve svém jezdeckém stylu více těží. "Ne, jde o charakteristiku, kterou má od roku 2008," popírá šéf Red Bullu.

Nemá to tedy nic společného s tím, co dělá s autem? Jak například zachází s volantem? "Sebovo řízení spočívá hodně na zadních pneumatikách. A je velmi citlivý a jemný na to, aby pneumatiky nepřetěžoval," vysvětluje Horner.


Mistrovství Sebastiana Vettela spočívá podle Christiana Hornera
v citu pro zadní pneumatiky (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy