Pirelli: Red Bull nás svou kritikou letos poškodil. Dělali jsme to, o co jsme byli požádáni

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery připouští, že je v průběhu sezóny 2013 Red Bull kritikou jejich pneumatik poškodil.

Mistrovská stáj patřila k jednomu z největších kritiků letošních gum, přestože z nich dokázala na rozdíl od většiny svých soupeřů dostávat maximum. Závěr sezóny zcela ovládla, když Sebastian Vettel vyhrál po letní přestávce všech 9 závodů za sebou.

Podle Hemberyho však kritika Red Bullu oslabila pozici Pirelli a připouští, že byl z jejich slov na veřejnosti zklamaný: "Bylo to očividně zklamáním, protože všichni čelili stejné výzvě, což je jednou z pravdivých věcí."

"Pak to otevřelo bitvu mezi různými týmy o tom, co smíme a co nesmíme, a my jsme  se ocitli v oné bitvě mezi týmy. Bylo to velké zklamání, jelikož zcela zřejmě dominovali a vyhráli tak přesvědčivě šampionát, že to odstartovalo spoustu komentářů a debat, k nimž opravdu nemělo dojít."

"Jsme partnerem a soutěžícím, vždy jsme všem týmům říkali, či samotnému sportu: řekněte nám, ať uděláme změnu, a my ji uděláme. Ale dostat nás pod mediální tlak bylo velkým zklamáním," pokračuje Hembery.

Ačkoliv Pirelli čelilo kritice zejména kvůli příliš vysoké míře degradace pneumatik, tak by lidé podle Hemberyho neměli zapomínat na to, že dodali produkt, o který byli týmy a šéfy Formule 1 požádáni.


Pirelli se letos stalo terčem kritiky, která byla často neoprávněná (foto: Red Bull Racing)

"Občas jsme si mysleli, že lidé ztratili ze zřetele důvod, proč určité věci děláme. To bylo trochu zklamání. Pokud vás sport neochrání, když uděláte něco, o co jste byli požádáni, pak to musíte udělat sami," dodává Hembery pro Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy