Marko: Sauber se Sutilem udělal dobře, jde o velmi dobrého jezdce

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Švýcarský tým Sauber podle odborného poradce Red Bullu Helmuta Marka udělal dobře, když podepsal smlouvu pro příští rok s Adrianem Sutilem, jehož schopnosti hodnotí kladně.

Red Bull kdysi sponzoroval Sauberu, který se od roku 1993 pohyboval uprostřed pole. V posledním roce se však finančně trápili a vedení švýcarského týmu otevřeně kritizuje nestřídmé utrácení v F1. Největší rozpočet měl právě Red Bull (podle Formula Money přes 6,5 miliardy Kč), což se na dráze zákonitě projevuje v časech na kolo.

Odborný poradce Dietricha Mateschitze - majitele vítězného rakouského týmu - přes finanční problémy a pozdní platby dodavatelům stáj z Hinwilu stále hodnotí pro SportBild jako "váženou a vysoce profesionální."

Ta minulý týden oznámila, že za ní bude příští rok závodit Adrian Sutil, jenž si tak prohodil místo s Nicem Hülkenbergem, který míří naopak k Force Indii. "Sutil je velmi dobrý a zkušený jezdec," schvaluje Marko tah Sauberu.

Švýcarský tým druhého jezdce hodlá oznámit později. Pro přežití bude potřebovat zřejmě pilota se silným sponzorem. "Byla by to obrovská ztráta, kdyby Sauber zmizel z Formule 1. Hodně doufám, že se dostanou zpět tam, kde by měli být," řekl bývalý pilot Gerhard Berger.


Helmut Marko považuje Adriana Sutila za velmi dobrého jezdce (foto: Sahara Force India)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy