Brawn: Auto pro rok 2014 plní většinu cílů, které chtěl Mercedes dosáhnout

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Ross Brawn opouští Mercedes v dobré formě před příští sezónou. Při vývoji nového vozu se jim daří plnit všechny stanovené cíle.

Brit opouští druhý nejúspěšnější tým letošního ročníku a nyní si chce dát od Formule 1 půl roční přestávku před tím, než začne uvažovat, co bude podnikat dále. Sám řekl, že pokud by se vrátil k motorsportu, pak leda do F1.

"Změny pravidel takové velikosti, jako před rokem 2014, jsou výbornou příležitostí. Doufám, že ji využijeme. Rozhodně jsme do toho vložili dostatek zdrojů a úsilí. Jsem hodně spokojený se způsobem, jakým jsme k tomu přistoupili," uvádí 59letý Brawn pro Autosport.

Letos sice bojovali až do samotného závěru o druhé místo s Ferrari, podle něj to nenaruší vývoj monopostu pro rok 2014. "Jsem velmi spokojený. Podle mě jsme to dobře vyvážili."

"Nedívám se zpět s tím, že bych si dělal starosti, že jsme do roku 2014 nevložili dostatek zdrojů. Když vidím, jak je na tom auto nyní, jde to v podstatě podle plánu. Plníme většinu cílů, které jsme chtěli dosáhnout.

Pracujeme na něm už celkem dlouho. To je jedna z výhod, které plynou z toho, že máme v týmu Geoffa [Willise] a Alda [Costu]. Proto si nemyslím, že bychom museli činit těžké kompromisy, pokud jde o úspěšné udržování programů [pro rok 2013 a 2014] zároveň," odstupující šéf závodního týmu Mercedesu.


Ross Brawn (vlevo) s Lewisem Hamiltonem (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy