Fry si Allisona u Ferrari nemůže vynachválit, spojení funguje

Allison, James | foto: Scuderia Ferrari

U Ferrari pracují Pat Fry a James Allison společně na novém voze pro sezonu 2014. Podle počátečních měsíců se zdá, že vzájemná spolupráce klape na jedničku.

James Allison v létě opustil svoji pozici technického ředitele v týmu Lotus a připojil se k Ferrari, kde pracuje jako technický ředitel pro šasi. V Itálii tak pracuje velmi těsně s technickým ředitelem Patem Fryem, kterého dosavadní vzájemná spolupráce těší.

"Je skvělé mít tu Jamese. Máme zde enormní množství práce, a tak je dobré si ji rozdělit," říká Pat Fry. Zvláště s ohledem na změny pravidel v sezoně 2014 se to jeví jako šikovný tah, který by mohl pro tým znamenat výhodu.

V Maranellu se tak spojily dvě velmi chytré hlavy: "Myslím, že s novými pravidly jich pár potřebujete. Dvě jsou opravdu užitečné, ale jestli jich potřebujete pět, to opravdu nevím. Do všech oblastí - větrným tunelem počínaje a simulátorem konče - jsme se opravdu zakousli. Je toho tedy opravdu hodně."


Důraz na detail, je to to, co Ferrari v posledních letech chybělo?

V dobách, kde se F1 stává stále komplikovanější, je důležité klást důraz na detail: "Nad každou maličkostí se musíte zamyslet a na to potřebujete tým lidí, kteří to budou dělat. My jsme si to rozdělili hezky mezi nás oba. Oba víme, co máme dělat a funguje to moc dobře. Toto rozdělení je rozumné, ale i tak, abych byl upřímný, zbývá stále hodně práce."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy