Williams chválí Symondse, jeho příchod má na tým velký dopad

Renault | foto: Lotus F1 Team

Williams je nadšený z výsledků práce své letní posily - technického ředitele Pata Symondse, který před svým příchodem do Grove působil u Marussie jako technický konzultant.

"Jsme opravdu spokojeni, celé vedení bylo nadšeno z toho, že byl Pat dostupný a mohl přijít. V několika posledních měsících udělal vše, v co jsme u něj doufali," pochvaluje si Claire Williamsová, která po otci Frankovi přebírá otěže závodní stáje.

"U Pata je velmi zřejmé, že je ceněnou osobností, nepanikaří, nestresuje. To je příznak toho, že ví, co dělá, protože má věci pod kontrolou. A dává si na čas - není nic horšího, než když někdo přijde a hned začne vše čistit.

Potřebujete někoho, kdo si sedne, vyhodnotí, zanalyzuje, učiní rozhodnutí a od toho se odráží, což on dělá. Je to opravdu skvělé. Do toho jsme se potřebovali dostat a příštím ročníkem jsme nadšeni," pokračuje zástupkyně šéfa týmu.

"Je rádcem. Naslouchá lidem, chodí kolem a hovoří před tím, než něco posoudí a rozhodne, což je pro všechny v tomto odvětví důležité. Potřebují někoho, za kým můžou zajít, být otevření s vědomím, že budou vyslechnuti. To je opravdu důležité pro všechny."


V posledních závodech se Williams zbavil Coanda výfuků a výkonnost vozu FW35 se zlepšila
(foto: Williams F1 Team)

"Přijít a bouchat pěstmi do stolu není správný přístup a on to rozhodně  nedělal. Když se lidé doslechli, že ho přivedeme do týmu, mysleli si, že to bude fantastické. Když máte někoho s takovými zkušenostmi, ukazuje to, že to myslíte vážně.

To, že máme Pata, se skutečně projevuje v duševním rozpoložení týmu - to, co dokáže udělat a že začal se všemi spolupracovat," dodává Williamsová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy