Mallya: Di Resta neudělal nic špatně

di Resta, Paul | foto: Sahara Force India

Šéf týmu Force India, Vijay Mallya, uvedl, že Paul Di Resta neudělal nic špatně. Přesto se tým rozhodl po čtyřech letech spolupráci ukončit.

U Force Indie se rozhodli, že je čas na změnu a pro příští rok zvolili velmi nadějnou jezdeckou dvojici Sergio Pérez, Nico Hülkenberg. Vyměnili tak oba závodní piloty - Paula Di Restu i Adriana Sutila (ačkoliv ještě před časem jeho vyjádření zněla sebejistě a o jiném týmu neuvažoval).

Sutil je spojován se sedačkou v Sauberu, zatímco Di Resta se s F1 zřejmě rozloučí. Týmu poděkoval a zdá se, že zamíří zpět do DTM, kde v roce 2010 slavil mistrovský titul. 

"Chci využít příležitost a poděkovat Force Indii. Byly to skvělé čtyři roky a ušli jsme za tu dobu dlouhou cestu, ale je čas na další výzvy v další fázi mé kariéry. Přeji jim do budoucna vše nejlepší. Bylo mi ctí," napsal sedmadvacetiletý Skot na Twitteru.

Do F1 přišel v roce 2010 jako náhradní pilot Force Indie, o rok později již získal závodní sedačku. Od té doby získal 121 bodů a jeho nejlepším umístěním bylo čtvrté místo. Svou šanci tak prý dostal.

"S Paulem nebylo nic špatně. Mám ho rád a je to dobrý přítel. Doufám, že to tak zůstane, ale každý tým se musí posunout vpřed. Paul s námi strávil dobrý čas, nebyl to jen rok. Dali jsme mu příležitost a udělal pro nás hodně. Cítil jsem ale, a všichni v týmu, že přichází nové auto, nové výzvy - a možná by tak nebyla špatná ani nová jezdecká sestava," uvedl Mallya.

Že by se v Di Resta v F1 udržel není moc pravděpodobné. Volné sedačky má už pouze Sauber a Caterham, jedno místo chybí zaplnit u Marussie. Mallya však přesto doufá.

"Je to dobrý kluk, dobrý závodník. Nemám proti němu nic, ani proti Adrianovi, když už jsme u toho. Chci říci, že bych si přál, aby v F1 zůstal. Nezapomínejte, já jsem ho sem přivedl z DTM a dal mu tu příležitost. Takže doufám, že zůstane - kdo ví, možná v budoucnu bude další příležitost."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy