Maldonado: Massa prožije s Williamsem dobrou sezónu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pastor Maldonado opouštějící Williams si myslí, že jeho nástupce Felipe Massa prožije u týmu z Grove dobrou sezónu.

Loňský vítěz Velké ceny Španělska po letošní neúspěšné sezóně odchází. Letos získal Maldonado pouze jediný mistrovský bod a horší než Williams už byly pouze Marussia a Caterham. Venezuelan s fungováním týmu nebyl spokojený, proto přestupuje k Lotusu.

Na jeho místo míří Massa z Ferrari, podle Maldonada však může s jeho bývalým zaměstnavatelem prožít dobrou sezónu: "Mluvil jsem s Felipem a myslím, že učinil správné rozhodnutí."

"Zaprvé, už jen kvůli změně, protože nedosahoval v posledních letech s Ferrari úspěchů. Je pravda, že také Williams už mnoho let nezažil žádný větší úspěch, ale myslím si, že tým může začíst znovu získávat svou pozici z minulosti," tvrdí Maldonado pro TotalRace.

"Neříkám, že bude vyhrávat, ale pravidelně bodovat a podávat výkony na úrovni Sauberu a dalších týmů středu pole. Felipe je dobrým pilotem a Williams dobrým týmem. Nevidím důvod, proč by neměli prožít dobrou sezónu," dodává nová posila Lotusu.

Felipe Massa letos skončil se 112 body na 8. místě, Ferrari však nemělo zájem prodloužit s ním spolupráci. Na jeho místo angažovalo Kimiho Räikkönena, jenž bude za stáj z Maranella příští rok závodit po boku Fernanda Alonsa.


Brazilské loučení se Felipeho Massy s Ferrari (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy