Hamilton hecuje Ricciarda: Zaútoč na Vettela

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hamilton poradil Danielu Ricciardovi, aby se nebál zaútočit na Sebastiana Vettela hned od prvního závodu u Red Bullu, stejnou cestu totiž zvolil sám Brit, když byl v McLarenu.

Daniel Ricciardo se stane druhým jezdcem týmu Red Bull v příštím roce poté, co se dočkal 'povýšení' z týmu Toro Rosso. Lewis Hamilton připouští, že jej rozhodnutí mistrovské stáje překvapilo, avšak zároveň věří, že je Australan tím pravým.

"Když to oznámili, hodně mě to překvapilo. Ale pokud mají v F1 jeden tým, který má poskytovat zkušenosti mladým jezdcům, pak je dobré vidět, že to opravdu funguje," říká mistr světa z roku 2008. Při porovnání kariér obou pilotů má Daniel při vstupu do top týmu dva roky zkušeností navíc oproti Lewisovi.

Jezdec Mercedesu ho ale vyzývá, aby tlačil na pilu od první zatáčky nového roku. Přesně tak se totiž uvedl Hamilton v Melbourne 2007, když překonal dvojnásobného mistra světa a svého kolegu, Fernanda Alonsa.

"Když mi Dennis řekl, že budu o hodně pomalejší než Fernando, tak jsem si pomyslel, že se mýlí. Útočit hned od prvního závodu v F1 bylo to nejlepší, co jsem mohl udělat." Hamilton pochopitelně doufá, že i Ricciardo zaútočí na Vettela: "Bude mít dobré auto - v jeho pozici by chtělo být spousta jezdců. Já však ne, já už dobré auto mám."

"Takže ano, fandím mu a doufám, že se vyrovná s tím tlakem, co na něj bude. Když přijde mladík do top týmu, tak je tlak vždy velký. Ale si jsem jistý, že to zvládne dobře."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy