Mercedes potvrzuje odchod Brawna: "Nemůžete zadržet někoho, kdo se rozhodl odejít"

Mercedes | foto: Daimler AG

O jeho odchodu z Mercedesu se hovořilo dlouhou dobu. Nyní Mercedes oficiálně potvrzuje, že Ross Brawn tým opouští.

Ross Brawn se včera rozloučil se zaměstnanci Mercedesu a o jeho dalších krocích ještě není jasno (více zde). Formálně tým opustí 31.12.2013 a jeho funkci přebírá Toto Wolff a Paddy Lowe, jak dnes potvrdil Mercedes.

"Nejdůležitější při mém rozhodování o odchodu z pozice šéfa týmu bylo ujistit se, že je to správně načasováno a tým bude mít zajištěnou úspěšnou budoucnost. Úspěšně naplánovaný proces, který jsme během tohoto roku uskutečnili  znamenal, že jsme připraveni na předání mých povinností novému vedení - Totovi a Paddymu," uvedl Brawn.

"Mercedes značně investoval - jak po personální stránce tak v infrastruktuře v Brackley a Brixworthu. Díky jednotnému přístupu, který jsme zvolili v obou továrnách je tým ve výborném postavení, aby v roce 2014 uspěl. Já jsem hrdý na to, že jsem položil základy tohoto úspěchu. Nicméně rok 2014 bude začátkem nové éry tohoto sportu. Proto jsme cítili, že bude i správný čas začít také novou éru managementu týmu, abychom se ujistili, že bude v co nejsilnější pozici pro nadcházející roky," prohlásil Brawn.

Komentáře Lewise Hamiltona a Nica Rosberga k Brawnovu odchodu z týmu:

Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda Brawnovi poděkoval za odvedenou práci a situaci okomentoval slovy: "Faktem je, že němůžete někoho zadržet, když se rozhodl jít dál. Ross se rozhodl, že je ten správný čas předat otěže Totovi a Paddymu a jeho rozhodnutí respektujeme."


Paddy Lowe a Toto Wolff nahradí Rosse Brawna (foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy