Brawn se včera rozloučil se zaměstnanci Mercedesu, zamíří k FIA?

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

O odchodu Rosse Brawna z Mercedesu jsme vás informovali již před několika měsíci. Nikimu Laudovi se šéfa závodního týmu nepodařilo přesvědčit, aby zůstal. Kam nyní půjde?

Po největším úspěchu od návratu do F1, kdy se Mercedes stal nejlepším ze zbytku pole za Red Bullem, se Brawn ve středu rozloučil se zaměstnanci v Brackley v pozitivním duchu. Tým dnes oficiálně jeho odchod potvrdil.

Brawnovi se nelíbilo příliš mnoho šéfů, kteří se v poslední době objevili kolem něj. Niki Lauda přitáhl nejdříve Tota Wolffa, který se měl starat o komerční záležitosti, zatímco Brawn o technické a sportovní. Wolff pak přitáhl i technického ředitele Paddyho Lowa, který měl v budoucnu Brawna nahradit.

Na pískovišti začalo být těsno. Ross vždy zastával heslo: "Důležitá rozhodnutí může dělat pouze jeden." Příští rok se tedy Mercedes bude muset obejít již bez něj, šéfovat mu budou Wolff s Lowem.

Kam Brawn zamíří - Honda, McLaren, Ferrari či FIA?
Nejprve si chce užít trochu volna a odpočinout si při jeho oblíbené činnosti - při rybaření. V zákulisí se hovořilo o zájmu Hondy a McLarenu. Martin Whitmarsh přiznal, že s Rossem o tom hovořil, ten mu však odpověděl, že chce chvíli zůstat v klidu.

V Brazílii byl spatřen při rozhovorech se Stefanem Domenicalim a rázem se začalo spekulovat o jeho možném návratu do Maranella. Šéf Ferrari to komentoval slovy: "Obvyklé spekulace v této době." Vysvětlil, že spolu mluvili pouze o příštích pravidlech.

Brawn se však nemusí objevit u žádného z konkurenčních týmů. Někteří v paddocku usuzují, že by jej rád přijal k Mezinárodní automobilové federaci jeho bývalý kolega a současný prezident FIA Jean Todt, kde by mohl dohlížet tvorbu nových pravidel a jejich dodržování. Ross však o své budoucnosti zatím odmítá hovořit.


Ross Brawn (vlevo) se šéfem automobilky Mercedes Dieterem Zetschem (foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy