Massa: S Räikkönenem jsem neměl žádný vztah, vedle Alonsa to bude mít velmi těžké

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Podle Felipeho Massy nečeká Kimiho Räikkönena v příští sezóně vedle Fernanda Alonsa nic snadného. Vždy bude muset odvádět absolutní výkon.

Felipe Massa, který po sezóně z Ferrari přestupuje k Willimasu, oba piloty dobře zná ze svého osmiletého působení v Maranellu, kde zažil také sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

S kterými jezdci vycházel nejlépe? "Z éry se Schumacherem, Räikkönenem a Alonsem to bylo rozhodně nejsnazší spolupracovat se Schumacherem a s Alonsem," odpovídá Massa. S Kimim neexistoval žádný vztah či přátelství - žil si ve svém vlastním světě. Pokud Kimi nedokázal mít přátelský vztah se mnou, pak ho nedokáže mít s nikým jiným."

Brazilec si myslí, že to Fin bude mít vedle Alonsa, jenž podává výborné výkony,  velmi těžké: "Musí být dobře připravený, aby vedle Alonsa přežil, protože to není vždy snadné být týmovým kolegou Fernanda Alonsa. Je velmi silným, někdy dokonalým pilotem a Kimi bude muset ze sebe vždy dávat absolutní maximum."

Massa se včera v posledním závodě v Brazílii po penalizaci rozloučil sedmým místem. V celkovém hodnocení letošní sezóny obsadil se 132 body osmé místo. Ve Formuli 1 ale nekončí - příští rok totiž bude nastupovat za Williams, který opouští Pastor Maldonado.


Felipe Massa se loučí - v Brazílii nastoupil za Ferrari naposledy (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy