Hamilton: Déšť Vettela nezastaví, vyhraje za jakýchkoliv podmínek

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Dle Lewise Hamiltona nemáme v posledním závodu v Brazílii, kde reálně hrozí, že se pojede za deště, očekávat odlišného vítěze než v posledních osmi závodech této sezony.

Mezi pátkem a sobotou jsou na okruhu v brazilském Interlagosu očekávány dešťové přeháňky. Normálně by takovéto podmínky přidaly na zajímavosti závodu a mohly by vést k překvapivým výsledkům jako například vloni v Brazílii, kde za proměnných podmínek vyhrál Jenson Button. Dle Lewise Hamiltona má ale Vettel tak dominantní auto, že vyhraje bez ohledu na podmínky.

"Nejlepší šance [na vítězství, kterou máme] je, když by nedokončil! I kdyby pršelo, tak bude mít stále větší přítlak a jeho auto pracuje o hodně lépe. A bude lepší za jakéhokoliv počasí, i kdyby sněžilo! Takže v této oblasti není moc v co doufat." 

A jak se Hamilton těší na poslední závod před zimní pauzou? "Obecně jsem měl problémy se set-upem, nastavení set-upu v tomto autě není z nějakých důvodů zrovna lehké. Během zimy tak budeme muset prozkoumat některé z těchto věcí a musíme být otevření novým nápadům. Když jsem sem došel, tak jsem se snažil tlačit věci do míst, kde jsem je míval předtím, abych pak mohl zatlačit. Ale s rozdílným autem se musíte přizpůsobit více v různých směrech. Na tom jsme tedy pracovali a doufám, že příští rok budeme mít s nastavením auta menší problémy."


V Austinu minulý týden Lewis předvedl sympatický výkon
(foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy