Alonso: Hülkenberg je jedním z nejlepších jezdců

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Fernando Alonso v Brazílii vystoupil na podporu Nica Hülkenberga. Podle něj je Němec, který ještě stále nemá jisté místo pro příští sezonu, jedním z nejlepších jezdců startovního roštu.

Nico Hülkenberg má opět smůlu - velké týmy jej při výběru svých jezdců pro novou sezonu opět přehlížejí. Jeho jediná šance na snad konkurenceschopný vůz je místo u Lotusu, tam ale záleží na tom, jak dopadne situace s investorem Quantum Motorsport. Přitom výkony jezdce jsou hodnoceny velice pozitivně nejen mezi odbornou veřejností ale i v paddocku.

S tímto názorem souhlasí i Fernando Alonso. Podle Španěla se může dokonce 26 letý pilot řadit po bok těch vůbec nejlepších současných jezdců F1. Zároveň však podotýká, že by potřeboval dobré auto, aby svůj talent mohl konečně naplno prokázat.

"Pro mě je Nico [Hülkenberg] jedním z nejlepších jezdců ve startovním poli. Řekl jsem to už před třemi roky a teď se zdá, že tento názor zastává stále větší množství lidí," říká jezdec Ferrari v Brazílii. "Odvádí opravdu skvělou práci.

Pro mě to ale není překvapením. Už ve Williamsu v roce 2010 si vedl skvěle. Tehdy zde v Brazílii vyhrál pole position. Navíc kvalifikace se jela za těžkých podmínek, takže to byla známka jeho talentu. Já doufám, že jej v budoucnu uvidíme v konkurenceschopném autě."


Nico zazářil už ve Williamsu v roce 2010

Pokud Lotus nezíská potřebné peníze od Quantum Motorsport, tak bude muset vzít Pastora Maldonada, který s sebou přivede peníze z Venezuely, případně Sergia Péreze, kterého by, s největší pravděpodobností, odpořili mexičtí investoři. Hülkenbergovi by pak zbyly pouze týmy Force India a Sauber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy